← Altres notícies

“Urgències em dona tot el que em motiva professionalment i m’hi sento com a casa”

Fa 20 anys que la Susanna González va començar la seva trajectòria com a infermera a Urgències de l'Hospital Universitari de Vic, una àrea on ha pogut tractar multitud de patologies diferents i s'ha especialitzat en l'atenció al pacient crític d'Urgències. Tot plegat, en un ambient assistencial de proximitat i de treball en equip.

La Susanna alimenta el seu caràcter inquiet i metòdic atenent els pacients que han de passar la nit a Urgències. En una jornada qualsevol, pot fer front a tot tipus de patologies i veure pacients amb estats de salut completament diferents: "A Urgències no et canses de fer sempre el mateix, tens molta diversitat i la possibilitat d'aprendre constantment". A més, complementa tot aquest coneixement de l'atenció urgent amb suports puntuals a l'equip del SEM.

Atenció a patologies diverses

Les dimensions del centre són idònies per obtenir aquesta experiència tan completa. "Atenem tot tipus d'urgències, des de pacients pediàtrics fins a pacients d'edat avançada o de salut mental: és un hospital prou petit com perquè puguis veure tota aquesta varietat, però alhora prou gran com per poder aprofundir i especialitzar-te en allò que més t'agrada".

Tracte de proximitat i treball en equip

La relació de proximitat amb el pacient i amb els professionals del centre suposen també un estímul per a la infermera d'Urgències: "A l'Hospital Universitari de Vic ens coneixem pràcticament tots, i això també ajuda a generar complicitats i facilita el treball en equip. A més, el tracte proper amb el pacient fa que et tinguin confiança i tot sigui més fàcil".

Seguretat i autonomia en un entorn en constant evolució

De la seva experiència durant aquestes dues dècades destaca la modernització contínua dels equipaments de l'Hospital (box específic de crítics, sistema de monitoratge central...) i la sistematització del tractament del malalt, amb eines i procediments com el codi ictus, per oferir en cada moment la millor atenció possible a les persones que arriben al centre. "Veure com vas evolucionant en les rutines, com vas aprenent, et dona seguretat i autonomia com a infermera".

Acompanyament a les noves generacions

El coneixement sobre el dia a dia d'Urgències que pot tenir una infermera com ella també converteix el seu perfil en un referent per a noves incorporacions i alumnes en pràctiques. "Tenim molt bon record de les professionals que ens van acollir quan vam arribar i que ens van deixar petjada, per això volem que les noves infermeres que s'incorporen també rebin aquest acompanyament per part nostra".

L'afecte que té la Susanna per la pràctica infermera a Urgències també intenta transmetre'l a les noves generacions. Perquè en tot aquest temps n'ha vist de tots colors a l'hora d'atendre pacients, però segueix convençuda de quin és el seu lloc: "Urgències m'està donant tot el que em crida l'atenció i em manté molt activa. Si mai me'n canso, sé que puc canviar d'espai i continuar a l'Hospital, però de moment tinc clar que això és el que m'agrada i el que em fa sentir com a casa".