← Altres notícies

Noves coordinadores territorials de l'IRIS-CC a Osona

La directora de Transferència de Coneixement, Dra. Núria Roger, serà la coordinadora general territorial de l’IRIS-CC a la comarca, mentre que la farmacèutica especialista en Microbiologia Dra. Judit Serra en serà la coordinadora científica. El geriatre Dr. Jordi Amblàs, vinculat a la FHSC, assumirà la coordinació de la recerca en els àmbits de l'Envelliment i la Cronicitat.

L’Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC) ha aprovat nomenar els principals càrrecs que coordinaran l’activitat de l’institut. Els dos principals llocs de responsabilitat a nivell d’Osona recauran en sengles professionals del Consorci Hospitalari de Vic.

La directora de transferència de Coneixement, Dra. Núria Roger, serà la coordinadora general territorial a l’àmbit d’Osona. La seva funció serà clau per assolir els objectius, fomentar l'activitat de recerca i innovació i impulsar la col·laboració entre els centres del territori.

La farmacèutica i doctora en Microbiologia Dra. Judit Serra, del Servei de Laboratori, serà la coordinadora científica a l’àmbit Osona. El seu rol serà clau per fomentar la producció científica i la innovació a Osona, per facilitar la col·laboració científica entre institucions i entre professionals dins i fora del territori, i per impulsar tant la formació en recerca com la presentació de projectes a les convocatòries de finançament.

Pel que fa a les coordinacions d'àmbit, el director d'Estratègia d'Atenció Integrada del Departament de Salut, el Dr. Jordi Amblàs, vinculat a la FHSC, assumirà la coordinació científica de l'Àrea de Recerca en Envelliment i Cronicitat. És un dels coordinadors del Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG) i la seva experiència serà cabdal per coordinar la investigació sobre la salut i atenció de les persones d'edat avançada.

Així mateix, s'ha creat un equip de coordinació territorial d'Osona, del qual formarà part el Dr. Eduard Kanterewicz com a representant de CHV i la Dra. Núria Molist com a representant de la FHSC.

Places adjudicades per part de l'IRIS-CC

Coordinacions generals territorials

  • Coordinadora General Territorial Osona-Vic: Dra. Núria Roger (CHV)
  • Coordinador General Territorial Bages-Manresa: Dr. Alfons Hervàs (Fundació Althaia)

Coordinacions científiques i científiques territorials

  • Territorial Osona-Vic: Dra. Judit Serra (CHV)
  • Territorial Bages-Manresa: Dr. Ignasi Puig (Fundació Althaia)
  • Àrea de Recerca en Envelliment i Cronicitat: Dr. Jordi Amblàs (FHSC)
  • Àrea de Recerca en Regeneració i Transformació Tissular: Dra. Marta Otero (Fundació Universitària Balmes - FUB)
  • Àrea de Recerca en Bioinformàtica i Bioimatge: Dr. Jordi Villà (FUB)
  • Àrea de Recerca en Clínica: Dr. Manuel Crespo (Fundació Althaia)
  • Àrea de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública: Dra. Irene Román (Fundació Estudis Superiors en Ciències de la Salut)
  • Àrea de Recerca en Cures: Dr. Javier Jerez (FUB)
  • Àrea de Recerca en Programes Transversals: Dra. Anna M. Puig (FUB)