← Altres notícies

Els pacients pediàtrics poden estar acompanyats pels seus pares a l’Àrea Quirúrgica

La presència d'un familiar al bloc quirúrgic permet millorar l'experiència dels infants que s'han d'operar a l'Hospital Universitari de Vic i reduir la inquietud que senten en els moments previs i posteriors a la intervenció.

Una operació quirúrgica pot generar estrès, por o angoixa a qualsevol persona, especialment en el cas dels infants. Amb l'objectiu de millorar l'experiència quirúrgica dels pacients pediàtrics i facilitar que estiguin tranquils i se sentin acompanyats, l'Hospital Universitari de Vic ofereix la possibilitat que els familiars dels menors puguin accedir a l'Àrea Quirúrgica tant abans com després de la cirurgia.

Des de fa algunes setmanes, els pares poden acompanyar l'infant des de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI), on es fa l'acollida del pacient pediàtric, fins a l'espai de prequiròfan de l'Àrea Quirúrgica. Durant la preparació de la cirurgia, un acompanyant pot estar amb el menor fins que ha de començar l'operació, moment en què torna cap a la UCSI. Un cop la intervenció s'ha completat i es porta el pacient a la Unitat de Recuperació Postanestèsia (URPA), pot tornar-hi per acompanyar-lo mentre desperta.

L'entrada dels acompanyants és el tret de sortida de les diverses accions que el Consorci Hospitalari de Vic posarà en marxa properament per millorar l'experiència dels infants que s'han d'operar.

La nova mesura ha estat possible gràcies a l'esforç i el treball col·laboratiu de professionals de diferents àmbits i serveis, com l'equip d'Infermeria del bloc quirúrgic i de la UCSI, personal administratiu i d'Informàtica, anestesiòlegs i portalliteres, entre d'altres.