Consorci Hospitalari de Vic

M'he d'operar

|Text alternatiu|

Quan m'operaran?

Si esteu pendents d'una intervenció quirúrgica, el servei d'Admissions us telefonarà per notificar-vos el dia en què s'ha programat la vostra operació i el lloc on heu d'anar. En cas de ser una intervenció per a la qual es necessita una visita d'anestèsia prèvia, us programaran també la cita amb l'anestesista. Us trucarem el dia abans de la intervenció i us confirmarem l'hora a la que heu de venir.

Llistes d'espera i terminis màxims garantits per a les intervencions quirúrgiques

Acompanyants

Els pacients podreu venir amb un sol acompanyant. En el cas de pacients que s'hagin de sotmetre a una intervenció de Cirurgia Major Ambulatòria, també podrà accedir al centre un únic acompanyant.

Podreu seguir el procés de la intervenció mitjançant l'aplicació mòbil del Consorci Hospitalari de Vic (se us facilitarà un codi d'accés mitjançant SMS). Una vegada finalitzi la intervenció, se us informarà presencialment o per telèfon. Si és necessari, en el moment de l'alta hospitalària també us telefonarem perquè el pugueu passar a recollir.

En el cas de pacients pediàtrics us facilitarem, en la mesura del possible, l’accés de l’acompanyant a l’Àrea Quirúrgica en els moments previs i posteriors a la intervenció, d’acord amb el circuit d’accés a quiròfan si operen el vostre fill o filla.

On he d'anar?

Els quiròfans estan ubicats a la planta 1 de l'Hospital Universitari de Vic, on es duen a terme totes les cirurgies que requereixen que us quedeu ingressats i algunes intervencions ambulatòries, i a la planta 1 de la Clínica de Vic (edifici C), on tenen lloc la major part de les intervencions de cirurgia sense ingrés (cirurgia major ambulatòria i cirurgia menor o local).

El dia de la intervenció, dirigiu-vos al taulell d'Admissions de l'edifici que us hagin indicat prèviament. Allà us donaran un braçalet identificatiu per garantir la vostra seguretat i us indicaran on heu d'anar.

És imprescindible que porteu la targeta sanitària per identificar-vos com a usuari del Servei Català de la Salut. En cas contrari, i si no hi ha un tercer responsable de l'assistència (mútua de malaltia, asseguradora de trànsit, mútua laboral o altra cobertura contractada), haurem de cobrar-vos l'assistència prestada.

Què he de saber abans de la intervenció?

Com que la intervenció requereix anestèsia, us informaran de com funciona el procediment i dels seus riscos associats i haureu de llegir i firmar prèviament el Document d’informació i consentiment informat per a l’anestèsia. Per saber com heu de preparar-vos per a la intervenció, llegiu les següents indicacions preoperatòries.

Recomanacions abans d'una intervenció quirúrgica

Recomanacions si us heu de quedar ingressats

Com tramitar la baixa d’incapacitat laboral des de l’Hospital Universitari de Vic?

Després de la intervenció

Segons el tipus d'intervenció, podreu estar en observació entre una i set hores. Durant aquesta estona, els acompanyants haureu d'esperar a la sala d'espera.

Si necessiteu un justificant d'assistència el podeu sol·licitar al taulell administratiu més proper.

L'endemà de la intervenció, si ja no sou al centre, us telefonarem per saber quin és el vostre estat de salut.

Sempre que tingueu un dubte, podeu trucar al 93 889 11 11 i demanar per Admissions