← Altres notícies

Celebrem la primera jornada de formació pràctica en tècniques de radiofreqüència d’Osona

La Clínica de Vic va acollir, divendres 28 d'abril, la primera jornada de formació pràctica en tècniques de radiofreqüència de la comarca, una trobada organitzada per la Dra. Mercè Jiménez i l'equip de la Unitat Terapèutica del Dolor (UTD) del Servei d'Anestesiologia del CHV oberta a professionals especialistes en el tractament del dolor.

L'objectiu de la formació, impartida per professionals del CHV, va ser actualitzar els coneixements sobre la pràctica i els avenços en tècniques de complexitat intermitja. Unes tècniques fins ara limitades a hospitals referents de tercer nivell, que el Servei Català de la Salut té previst derivar a les carteres de serveis de les Unitats de Dolor de nivell 2 assistencial. Les tècniques que es van tractar, mitjançant l'estudi de casos pràctics, van ser les facetes cervicals, l'arrel sacra, l'articulació sacroilíaca i la radiofreqüència del gangli de l'arrel dorsal.

La jornada estava adreçada a metges especialistes en tractament intervencionista del dolor crònic, tant de la mateixa unitat com de les Unitats del Dolor de l'Hospital de Campdevànol, d'hospitals de la Catalunya Central del SISCAT i de l'Hospital Trueta de Girona. També a personal de l'àmbit de la Infermeria i tècnics de Radiologia especialitzats en tècniques de dolor.

La trobada va comptar amb la participació de la Dra. Gisela Roca, especialista en tècniques intervencionistes de radiofreqüència en dolor, qui va acompanyar els assistents durant tota la formació pràctica i en l'estudi de casos de pacients de la Unitat Terapèutica del Dolor del CHV que no van ser derivables a nivell 3.

Segons la Dra. Mercè Jiménez, coordinadora de la Unitat Terapèutica del Dolor, "es volen ampliar els coneixements en les Unitats de nivell 2 amb jornades recurrents al nostre centre". La coordinadora afegeix que preferentment volen fer-ho "a les Unitats de nivell 2 de la Catalunya Central que, amb menys recursos que centres de 3r nivell, hauran d'assumir més tècniques intervencionistes a les seves carteres de servei per complir amb les necessitats actuals de la població".

La jornada de formació pràctica en tècniques de radiofreqüència d'Osona, impulsada per la UTD del CHV en el marc del projecte Model SiS, es va celebrar divendres 28 d'abril, de les 15:00 a les 20:00 h, a la Unitat Terapèutica del Dolor del CHV.