← Altres notícies

El Consorci Hospitalari de Vic dona la benvinguda als nous residents

Els nous metges i metgesses, infermeres, psicòlegs i farmacèutiques internes residents passaran entre 2 i 5 anys cursant la seva especialització als hospitals i als CAP de la comarca.

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit aquest dimecres la presentació dels 19 nous metges/esses, infermeres, psicòlogues i farmacèutiques internes residents (MIR, IIR, PIR i FIR) que enguany comencen la seva formació com a especialistes als hospitals i centres sanitaris d'Osona.

Durant l'acte, la cap d'estudis del Consorci Hospitalari de Vic, la Dra. Susanna Vilaseca, juntament amb la coordinadora infermera de Docència, Recerca i Innovació, la Dra. Alícia Minaya, ha presentat a cadascun dels especialistes fent valdre la situació en la qual es troben. "És el moment de celebrar tot el que heu aconseguit i tancar l'etapa d'estudiants per començar un camí professional en aquella especialitat que un dia us va motivar. Ens heu donat la confiança de deixar-vos acompanyar i formar-vos en aquest camí".

La cap d'estudis ha finalitzat la seva intervenció adreçant unes paraules directament als futurs especialistes: "sigueu curiosos, crítics i creatius, tot mantenint la humanitat que teniu, el desig d'ajudar a les persones en els seus moments més vulnerables i les ganes de formar part dels nostres equips i d'aprendre".

Per la seva banda, la directora de Transferència de Coneixement, la Dra. Núria Roger, ha manifestat que per al CHV "sempre és una motivació tenir noves promocions de residents i formar-los perquè quan acabin la residència siguin capaços de garantir la millor atenció dels ciutadans".

La gerent del CHV-FHSC, Sara Manjón, ha tancat l'acte donant la benvinguda als especialistes en formació i els ha encoratjat a aprofitar al màxim aquesta etapa professional que ara comencen: "Heu de saber que és una etapa exigent, amb un aprenentatge continu, però que alhora us aportarà una gran satisfacció. L'expertesa que aconseguiu al llarg d'aquests anys la recordareu sempre i us servirà per afrontar el camí que us espera, que tot just ha començat ".

Com a novetat, enguany l'acte també ha acollit la intervenció de diversos residents que actualment s'estan formant als nostres centres. Tots ells han compartit amb els nous especialistes en formació activitats, eines i estratègies que els poden ajudar a superar de manera satisfactòria l'etapa de la residència tant en l'àmbit formatiu com en el social.

En concret, s'incorporaran al Consorci Hospitalari de Vic deu nous metges i metgesses, que es formaran respectivament en les especialitats de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (1), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1), Medicina Interna (2), Pediatria (1), Obstetrícia i Ginecologia (1), Psiquiatria i Salut Mental (1) i Geriatria (3), que és una especialitat conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic.

En l'àmbit d'Infermeria, comencen tres llevadores en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia i una infermera en Salut Mental. També s'incorpora un resident de Psicologia Clínica (via PIR) i una resident d'Anàlisis Clíniques (via FIR).

Alhora, també s'incorporaran 1 metge i 2 infermeres com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària que es formaran entre els centres d'atenció primària de la comarca i l'Hospital Universitari de Vic i estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut.

Qui són els nous residents del CHV?

Els nous residents han arribat a la comarca procedents de nombrosos indrets, tant d'arreu de la geografia catalana i espanyola com també d'altres països.

El període de formació dels residents de Medicina oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat que hagin escollit, mentre que la formació especialitzada del psicòleg clínic i del farmacèutic d'Anàlisis Clíniques serà de 4 anys i la de les infermeres en durarà 2.

Al Portal dels Residents del CHV, us presentem la nova promoció de MIR, IIR, PIR i FIR: d'on provenen, on van estudiar, quina especialitat cursaran, què esperen de la residència, etc.

Més de 30 anys formant nous especialistes

Des de fa 34 anys, el Consorci Hospitalari de Vic està acreditat pel Ministeri de Sanitat per formar metges especialistes i, posteriorment, s'ha anat ampliant la formació a altres disciplines com Infermeria, Farmàcia i Psicologia Clínica. Aquest últim curs acadèmic, el Consorci Hospitalari de Vic ha participat en la formació de 85 residents.

L'acte de benvinguda als nous residents s'emmarca en el repte 3 del Model SiS del Pla Estratègic 2023-2026 del CHV-FHSC-SAS, que impulsa una organització magnètica que atrau i potencia els professionals que volen assumir reptes, aportar a la societat i desenvolupar-se en l'àmbit professional i personal.