← Altres notícies

Els familiars de malalts d'Alzheimer tindran un nou punt d'atenció a Manlleu

L'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer d'Osona (AFMADO) comptarà amb un nou punt d'atenció al públic, ubicat al Centre de dia Josep Roqué i Castell, on es donarà suport als cuidadors de persones amb dependència.

L'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer d'Osona (AFMADO) comptarà amb un nou punt d'atenció al públic a Manlleu, que estarà ubicat al Centre de dia Josep Roqué i Castell propietat de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu i que gestiona el Consorci Hospitalari de Vic. El conveni per a la cessió d'ús dels espais entre les entitats es va signar ahir, dilluns 30 de maig, a les mateixes instal·lacions del centre.

En aquest punt d'atenció es donarà suport als cuidadors/es de persones que pateixen Alzheimer i altres demències i, en especial, se'ls assessorarà sobre com poden prevenir l'aparició de la "síndrome del cuidador". Es tracta d'un trastorn, caracteritzat per un esgotament físic i psíquic, que es presenta en persones que porten a terme el rol de cuidador principal d'una persona amb dependència. Una situació nova per a la qual no està preparada i que consumeix tot el seu temps. AFMADO oferirà l'atenció presencial al centre de dia cada primer dimecres de mes, entre les 15 i les 17 h de la tarda.

Al centre es donarà suport als cuidadors de persones amb dependència i se'ls assessorarà sobre com prevenir la "síndrome del cuidador"

AFMADO neix de la necessitat viscuda per un grup de persones de trobar suport en el procés d'acceptació de la malaltia i un acompanyament en la presa de decisions que comporta. La seva finalitat és dotar la comarca d'Osona d'un entorn de relació per donar suport integral a les persones i famílies afectades per un procés de demència i contribuir al coneixement de la malaltia i a l'eliminació de l'estigma social de forma global.

El Centre de dia Josep Roqué i Castell de Manlleu és un servei d'acolliment diürn per a persones grans adaptat a les seves necessitats -segons el seu grau d'independència i autonomia-, que afavoreix la recuperació i el manteniment de la persona en el seu entorn personal, familiar i social amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Una activitat i vocació que el converteix en un espai idoni per donar la màxima visibilitat i utilitat a la tasca divulgativa d'AFMADO.

Signatura del conveni entre el gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, i el president d'AFMADO, Josep Vilardell