← Altres notícies

"Viu avui que demà serà tard"

Aquest és el lema de Juan Lupon, un manlleuenc de 61 anys que conviu des de fa dècades amb l'Esclerosi Múltiple i que no ha deixat mai que la malaltia li faci perdre la il·lusió i les ganes de viure. La seva història de lluita i d'acceptació ha quedat plasmada en el llibre 'Un brot d'esperança' que presentarà aquest setembre a Vic.

Lupon és de la Garriga però viu a Manlleu des del 1979, un any després de tenir el primer brot. No va ser però fins l'any 1998 quan se li va diagnosticar l'Esclerosi Múltiple. Aleshores va haver de fer un pas crucial: acceptar que patia una patologia crònica i incurable amb la que havia d'aprendre a viure. I així ho va fer. Amb una actitud positiva i un caràcter lluitador va aconseguir convertir la malaltia en la seva amiga.

Amb l'objectiu d'ajudar a altres persones que puguin veure's afectades per la malaltia, el pacient del Consorci Hospitalari de Vic ha plasmat la seva història al llibre autobiogràfic 'Un brot d'esperança', que presentarà el proper dissabte 29 de setembre a les 16:00h a l'edifici El Sucre de Vic. El pròleg del llibre ha anat a càrrec del que va ser durant anys el seu neuròleg i amic, el doctor Enric Bufill.

Juan Lupon va participar a les Jornades sobres Esclerosi Múltiple, organitzades pel CHV, que van tenir lloc el 3 de novembre de 2017 a Vic.