Consorci Hospitalari de Vic

Responsabilitat social

Sostenibilitat ambiental

|Text alternatiu|

Tenir cura del medi ambient és una prioritat de la nostra institució. Des que l'any 2000 vam elaborar la primera política mediambiental, no hem deixat de treballar per millorar la nostra relació amb l'entorn. Un esforç que ens ha mantingut a l'avantguarda a nivell estatal. Aquests són alguns dels principals projectes que impulsem per reduir la nostra "petjada ecològica".

Eficiència energètica

Mobilitat neta

Comptem amb un Pla de Desplaçament d'Empresa que prioritza accions per:

Construcció Sostenible

Incloem criteris de construcció sostenible en totes les noves obres i reformes d’espais.

Estalvi d'aigua

Disposem d’un sistema de recuperació de l'aigua d’Hemodiàlisis, de l’UCI i de les calderes, que permet estalviar al voltant del 25% de l'aigua consumida a l'Hospital Universitari de Vic.

Reducció de plàstics

Menys paper

Duem a terme un procés de digitalització tant en l'àmbit de la gestió no assistencial (documentació, contractes, annexos...) com assistencial (informació a pacients i acompanyants). Això ens ha permés reduir notablement el consum de paper. A més, la meitat del paper que fem servir té certificació ecològica i una quarta part és reciclat.

Compra sostenible

Inclusió de criteris ambientals en les licitacions per adquirir materials i productes.

Gestió dels residus

El nostre objectiu principal en la gestió de residus és minimitzar-ne la seva generació en origen. Per això, identifiquem els principals focus d'emissió i centrem els nostres esforços per monitoritzar, controlar i aplicar actuacions concretes en aquests punts. A més, mantenim l'esforç per sensibilitzar a nivell ambiental el nostre equip humà, així com per consolidar els circuits de recollida selectiva implantats als diferents centres.

Biodiversitat

La zona verda a l'entorn dels nostres centres de Vic és força important i inclou part de l'emblemàtic Puig dels Jueus (un 35% de la superfície). Participem en el projecte per recuperar aquest espai, que és un dels pulmons verds més importants de la ciutat, i per acostar la seva natura i biodiversitat a tota la ciutadania. Una iniciativa liderada per l'Ajuntament de Vic que s'emmarca en el projecte europeu Healthy Cities.