Consorci Hospitalari de Vic

Ser donant

Donar el cos a la ciència

La donació del cos és un acte altruista lliure i voluntari, pel qual la persona es compromet a donar el seu cos sense vida per ajudar a fer progressar la investigació mèdica i la ciència.

La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ofereix aquest servei per tal que les persones que ho vulguin puguin fer donació del seu cos a la ciència.

Gràcies a això, els estudiants podran aprendre amb cossos reals, imprescindible per a l'estudi de l'anatomia com a fonament dels coneixements mèdics i quirúrgics dels futurs professionals de les Ciències de la Salut. Alhora, les donacions permeten investigar i entendre les bases de determinades patologies.

Qui pot ser donant?

Qualsevol persona major d'edat que, en ús de les plenes facultats mentals, manifesti per escrit la voluntat de donar els cos.

Només hi ha tres supòsits en els que una persona no pot ser donant:

Com puc ser donant?

Un cop presa la decisió, es pot fer la donació dirigint-se presencialment a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC amb un testimoni. La UVic-UCC registrarà les dades de la persona donant i li lliurarà un carnet (personal i intransferible), que l'acreditarà com a donant autoritzat. Es garanteix l'anonimat de les persones donants tant abans com després de la defunció.

En cas de voler donar de baixa la donació, cal notificar-ho per telèfon (93 881 55 37) indicant el nom i el DNI.

Com procedir un cop s’ha produït la defunció

Cal trucar a la funerària de la localitat on s'ha produït la defunció i indicar que es tracta d'un donant de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, i lliurar-los el carnet de donant per poder fer el trasllat del cos.

Més informació

Descarrega el fulletó informatiu