Cooperació i voluntariat

Voluntariat

Al CHV comptem amb un Programa de voluntariat que es desenvolupa, sobretot, a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, a la Residència Aura i al Centre de dia Josep Roqué. Disposem d'una xarxa estable de 50 voluntaris per actes i festivitats i per acompanyaments de malalts a les visites mèdiques. Aquest 2020 només van poder prestar la seva col·laboració fins al 14 de març en què es va decretar el primer estat d'alarma.    

D'altra banda, hi ha hagut tota una massa de voluntariat que ha desenvolupat diferents tasques al Pavelló Vic Salut; des del control d'entrada a la recepció, repartint material i menjar en diferents torns; així com voluntariat per cosir i confeccionar diferents elements de protecció per als professionals com poden ser gorros o bates. Fins a 58 persones van col·laborar de manera totalment altruista en aquestes tasques.

Per agrair la col·laboració rebuda es va lliurar a cada persona voluntària un exemplar del llibre "Mirades" de El9Nou que recopila diverses entrevistes publicades per aquest diari testimonis de diferents àmbits sobre la crisi del coronavirus i els seus efectes.

Cooperació

Durant l'any 2020 no hem pogut cedir els nostres espais habituals (vestíbuls dels diferents centres: Hospital Universitari de Vic, Hospital Sant Jaume de Manlleu i Clínica de Vic) a les entitats i associacions per a la difusió dels seus objectius i captació de socis com a conseqüència de la COVID-19.

En canvi, s'ha mantingut la col·laboració amb:

  • Associació d'acollida El Tupí. Disposem de dos punts de recollida de roba gestionats per aquesta associació i Càritas, instal·lats  als edificis del CHV. Els contenidors identificats amb el nom de "Roba amiga" formen part del projecte El fil, que té la finalitat d'impulsar la inserció sociolaboral de persones amb risc d'exclusió.
  • Fundació Humanitària Dr. Trueta. Des d'aquesta organització es gestiona l'eliminació de paper confidencial i de medicaments caducats.
  • ACNefi, Associació Catalana d'Afectats de Neurofibromatosi. Promovem la recollida de taps que el seu reciclatge serveix per al finançament d'aquesta associació.