Transferir coneixement

“Potenciar la innovació i el coneixement com a elements diferenciadors” és una de les línies estratègiques del CHV. La docència, la recerca, la innovació i la divulgació són els catalitzadors per aconseguir un impacte positiu en l'assistència i, així, esdevenir un referent de prestigi per poder atraure talent i dinamitzar l'economia del territori.

La Direcció de Transferència de Coneixement planifica, promou i gestiona tota l’activitat en aquests àmbits que es duu a terme al Consorci Hospitalari de Vic i a la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. Així mateix, enllaça i planifica la formació dels futurs professionals de la salut en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament i amb la Universitat de Vic-UCC (la directora de Transferència de Coneixement del CHV forma part de l'equip directiu de la Facultat de Medicina) i en la formació d'especialistes MIR i IIR.

Hospital Universitari

Aquest 2020, la pandèmia ha marcat tota l'activitat del CHV, inclosa la vessant de docència, recerca i innovació. Així i tot, hem seguit consolidant el nostre rol d'Hospital Universitari amb la formació dels estudiants de tercer i quart curs de Medicina de la UVic-UCC. Els estudiants han dut a terme les pràctiques generals (en períodes de sis setmanes cada curs) i també les vinculades a matèries específiques: tot, sota un estricte control epidemiològic i amb unes mesures excepcionals per la pandèmia. En l’àmbit universitari, també hem continuat ampliant el vincle dels nostres professionals amb la docència, ja sigui com a professors titulars o associats, coordinadors d'assignatures, referents de docència i col·laboradors docents; i hem mantingut la coordinació de la Unitat Docent Territorial de Vic. La condició d’Hospital Universitari també es fa palesa amb la participació de diferents professionals en estructures de recerca compartides amb la UVic-UCC i amb altres institucions sanitàries.

Divulgació

Al Consorci Hospitalari de Vic desenvolupem un intens programa acadèmic per difondre i millorar el coneixement en l'àmbit assistencial. Una activitat que inclou sessions generals cada dijous, al llarg de tot l’any, a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic, així com l’organització de diferents jornades i congressos amb el suport de la FORES. Tanmateix, enguany la pandèmia va obligar a suspendre les accions de divulgació a partir del mes de març. Posteriorment, el programa acadèmic es va desenvolupar de manera limitada i en format webinari, com també ho varen fer alguns certamens com les Jornades TIC Salut i Social 2020, que coorganitzem amb la Universitat de Vic, la Fundació TIC Salut i diferents institucions sanitàries d’Osona.

La tasca del CHV com a hospital universitari transcendeix la pròpia funció assistencial, projectant-se al futur a través de l'impacte en el sistema de salut que tindran els professionals que s'han format als nostres centres.