Gestió ambiental

La gestió ambiental té una trajectòria molt sòlida al CHV, que arrenca l'any 2000 amb el primer Pla de Gestió de Residus. Les actuacions en matèria d'energia, aigua o mobilitat es van sistematitzar amb la implantació del Sistema de Gestió Ambiental i, l'any 2005, ens vam convertir en el primer hospital públic de Catalunya en obtenir la certificació europea EMAS, que hem mantingut fins a l'actualitat.

Actualment comptem amb un Sistema de Gestió Ambiental, integrat amb el de Prevenció de Riscos Laborals, totalment adaptat a la norma ISO 14001:2015 i al nou reglament EMAS, i disposem de plans d'actuació anuals on s'estableixen els objectius de millora. 

L'any 2020 també ha sigut un any complex des del punt de vista de la gestió ambiental. S’ha consumit molt més material per a la protecció dels professionals, s'han generat molts residus COVID-19, i el fet de no poder recuperar l'aire als sistemes de climatització ha comportat un increment en els consums energètics. Tot i així, paralitzar tota l'activitat quirúrgica, així com el teletreball de les àrees administratives i no assistencials, ha suposat una reducció de consums i també de generació de residus que ha compensat o fins i tot superat els increments, donant com a resultat uns paràmetres globals força bons des del punt de vista ambiental.

La pandèmia ens ha portat també la implantació d'algunes bones pràctiques que suposen un avenç cap a l'economia circular, com és el cas de l'ús de bates reutilitzables que ha generat un impacte menor sobre el medi ambient i un estalvi econòmic de més de 400.000€.

En aquest apartat de la Memòria, us presentem la informació i les dades més rellevants sobre consum d'energia i recursos, emissions i residus. Trobareu informació encara més detallada en la Declaració Ambiental.