Proveïdors

El Consorci, juntament amb altres entitats de l'àmbit de la salut, participem en l’agrupació d’interès econòmic Serveis Auxiliars a la Sanitat, una empresa que dona cobertura a necessitats relacionades amb la gestió de recursos humans, finances, manteniment, informàtica, neteja, logística i suport administratiu. Això ens permet potenciar la contractació d’aquests serveis a nivell local i, així, contribuir al desenvolupament del nostre territori d'influència.

Dels més de 700 proveïdors que té el CHV, més del 80% són de Barcelona i Madrid, on es localitzen les seus de la majoria de grans proveïdors sanitaris. Els proveïdors de l'àmbit comarcal representen un 16,32% -en bona part vinculats a l'empresa de serveis SAS- i una despesa superior al 23%, mentre que la resta són petits proveïdors.

PROVEÏDORS 2018 2019 2020
Percentatge de proveïdors d'Osona 15,85% 17,15% 16,32%
Facturació de proveïdors d'Osona 22,50% 23,36% 23,62%
Despesa en serveis prestats per centres especials de treball 704.834€ 709.020€ 754.524€

Un compromís basat en l'ètica i l'honestedat

El 'Compromís amb les aliances i els proveïdors' és la nostra política específica que estableix la relació d'honestedat que hem de garantir envers els proveïdors per afavorir la seva tasca, no establir tractes de favor i assegurar el comportament ètic. A més, requerim als proveïdors que no vulnerin els principis de l'OMS, ni del Pacte Mundial de les Nacions Unides, i que respectin la legislació vigent tant en matèria empresarial com ambiental.

Pel que fa a contractació pública, seguim el Codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública de la Generalitat i tenim, a disposició dels proveïdors, un formulari gestionat pel Departament de Concursos on poden sol·licitar informació o presentar queixes. La política de compres ve regulada per la Llei de contractes del sector públic, que garanteix la pública concurrència i la transparència en les contractacions, i està marcada per la tendència, cada cop més consolidada, de fer compres agregades entre diferents proveïdors del sector sanitari català.