Equip humà

Els professionals són l'essència i el que dóna sentit a l'atenció sanitària, i aquest any s'ha manifestat encara més. La pandèmia ha sigut un enorme repte individual i col·lectiu. L’any ha estat molt intens a tots els nivells: amb l'objectiu de donar la millor atenció als malalts -tant de Covid com de la resta de patologies- s'han reorganitzat les activitats, els rols professionals, els horaris i espais de treball… Amb vocació i esforç, els nostres professionals han sigut capaços d'adaptar-se a la situació i en tot moment han tret el millor d'ells mateixos.

Plantilla

Per afrontar l’altíssima demanda assistencial generada per la pandèmia, enguany la plantilla del CHV s’ha vist incrementada de manera important. La incorporació de nou personal ha comportat una disminució del percentatge total de professionals amb contracte indefinit, un efecte derivat del fet d’haver de donar resposta ràpida a les necessitats de cobertura que, esperem, sigui temporal.

PERSONAL PROPI 2018 2019 2020
Plantilla mitjana* 1.099 1.114 1.172
Persones físiques totals** 1.241 1.274 1.341
Personal amb alguna discapacitat amb contractació directa*** 2,01% 2,12% 2,16%
Professionals amb contracte indefinit 77,76% 76,37% 71,89%
Plantilla amb jornada completa 58,66% 66,09% 75,47%
PERSONAL EXTERN (SAS) 2018 2019 2020
Plantilla mitjana* 156 164 177
(*) Equivalent a persones a jornada completa, inclosos suplents, de l’any en curs.
(**) Plantilla estructural més suplents, a 31 de desembre.
(***) Per la seva naturalesa jurídica, al CHV no li és d'aplicació la normativa sobre declaració d'excepcionalitat i mesures alternatives.

Estabilitat

Amb la convocatòria de 101 places, durant el 2020, hem donat continuïtat a la política per millorar l'estabilitat laboral i la captació de talent iniciada els anys anteriors. Això ens ha permès millorar les condicions del personal propi i del personal suplent -potenciant els processos de promoció interna- i alhora incorporar nous professionals.

Una intensa activitat de captació

L'arribada de pacients afectats de COVID-19 i la necessitat de compaginar la seva atenció amb la de la resta de patologies, va obligar a dedicar molts esforços a la captació de personal assistencial per totes les vies disponibles:

  • Contacte amb tots els professionals assistencials de les llistes de col·laboradors del CatSalut.
  • Relació constant amb institucions que podien col·laborar a la cerca de personal: col·legis, associacions, instituts, Consell Comarcal, ajuntaments, etc.
  • Línies de col·laboració amb la Universitat de Vic per a personal d'Infermeria.
  • Incorporació com a personal de reforç d’estudiants d’últim curs de Medicina i d’Infermeria, així com de metges/esses recent llicenciats (anomenats MIR 0), sota l'empara de les mesures excepcionals de contractació de personal sanitari.
  • Rastreig constant a través de LinkedIn.
  • Convocatòries fora de les fronteres per captar professionals d'altres països.
  • Reincorporacions de persones en excedència, prejubilats o persones jubilades que estiguessin disposats a tornar-se a donar d'alta.
  • Traspàs del personal amb titulació d'Infermeria dedicat a tasques de suport per destinar-lo a l'àmbit assistencial.
  • Redistribució de personal entre els serveis auxiliars i de suport.
  • Reubicació de personal continuada per compensar els canvis de pressió assistencial.