Responsabilitat social

Com a entitat pública que desenvolupa una activitat de gran rellevància social, la Responsabilitat Social és un element bàsic en la nostra estratègia. Per conèixer l'opinió dels nostres grups d'interès, cada any duem a terme una 'Anàlisi de materialitat': un procés per identificar quins aspectes econòmics, socials i ambientals consideren més rellevants per tal d'incorporar-los als objectius de la nostra institució. El Pla Director de RS 2016-2020 recull aquests aspectes així com els relacionats amb el bon govern, l’ètica, la integritat i la transparència, d'acord amb els estàndards del Global Reporting Initiative i altres marcs de gestió sostenible i responsable.

  • Com contribuïm amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
  • 3. Salut i benestar. Prioritzem el tracte i suport emocional, la salut i seguretat, la comunicació i la privacitat dels pacients. Treballem per millorar l’efectivitat, l’eficiència i la coordinació assistencial, així com per controlar la propagació de malalties.
  • 4. Educació de qualitat. Som un Hospital Universitari amb un gran impacte en la formació d’especialistes (residents) i d’estudiants. Apostem per la formació dels nostres professionals, però també dels pacients (per empoderar-los), i promovem la divulgació i l’alfabetització en salut.
  • 5. Igualtat de gènere. Promovem la igualtat d’oportunitats tant a nivell intern (entre dones i homes), com extern (igualtat de tracte i d'oportunitats dels pacients).
  • 8. Treball decent i creixement econòmic. Tenim el compromís d'oferir llocs de treballs estables, de qualitat i segurs.
  • 9. Indústria, innovació i infraestructura. Constantment innovem en processos i serveis, i invertim en la millora de les nostres infraestructures i equipaments per millorar l'atenció.
  • 10. Reducció de les desigualtats. Treballem per la no discriminació en el sentit més ampli, tant dels pacients com dels professionals.
  • 12. Producció i consum responsables. Ens impliquem per ser ambientalment més sostenibles, consumint els recursos de forma eficient i responsable i gestionant els residus per minimitzar la petjada ecològica.
  • 13. Acció pel clima. Impulsem accions per reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.
  • 16. Pau, justícia i institucions sòlides. L’ètica, la integritat, la transparència i la responsabilitat pública són la base de la nostra gestió. Mantenim un compromís ineludible amb aquests principis i disposem de mecanismes per a la seva aplicació efectiva com el Pla de gestió, el Portal de la Transparència o el Codi de Bon Govern. El Codi Ètic és la guia de bona conducta i el marc que garanteix les relacions amb professionals, pacients, proveïdors, administració...
  • 17. Aliances per assolir objectius. Impulsem diferents iniciatives de col·laboració tant a nivell solidari i social, com de promoció de la salut i de coordinació assistencial.