Consorci Hospitalari de Vic

Control de l’embaràs a l’Hospital

La visita prepart es duu a terme a la Clínica de Vic al voltant de la setmana 35-37 d'embaràs. Durant la trobada, un ginecòleg o ginecòloga de l'hospital us demanarà les dades sobre el control de la gestació per tenir-les informatitzades i disponibles el dia del part.

El registre cardiotocogràfic (monitorizació amb corretges) és una tècnica que s'utilitza per conèixer l'estat del fetus durant un període de temps concret. Al mateix temps, permet valorar l'estat de la mare i la presència o no de contraccions uterines. D’acord amb el Protocol de Seguiment de l'Embaràs, aquest registre es programa a la setmana 40 en embarassos de curs normal. Si hi ha algun factor de risc, es programarà abans.

El Pla de part és un document on pots expressar les preferències sobre com vols que siguin el part, el postpart immediat i les cures del nadó. Com a dona estàs al centre de l'atenció: les teves decisions tenen un pes important i, mitjançant el pla de part, podem conèixer les teves expectatives i acompanyar-te en les teves necessitats. És important que te'l descarreguis i ens el portis omplert el dia que facis monitors o quan vinguis de part.

Descarrega el Pla de part

Oferim xerrades informatives sobre l'atenció al part per a dones embarassades i les seves parelles. Hi podeu assistir els dimarts de 19:00 a 20:30 h, en format telemàtic a través de la plataforma Zoom. Per fer-ho, us heu d’inscriure prèviament enviant un correu electrònic a parts(ELIMINAR)@chv.cat, incloent nom complet i setmanes d’embaràs.

Consulta el calendari de xerrades per al curs 2024

Al Canal de Youtube Prepart Osona trobareu informació molt interessant i actualitzada que hem fet l'equip de llevadores d'Osona sobre: embaràs, part i postpart, lactància, cures del nadó, exercicis per fer durant l'embaràs, Covid-19 i embaràs, tràmits després del naixement, porteig ergonòmic, mètodes per alleugerir el dolor...

Tenir un fill a l'Hospital Universitari de Vic