Consorci Hospitalari de Vic

Postpart i alta

A l'habitació amb l'infant

Seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut, el nadó estarà sempre a l'habitació: en cap moment se separa dels pares. Les cures i l'exploració pediàtrica es realitzen a la mateixa habitació. Aprofiteu l'estada a l'Hospital per preguntar-nos tots els dubtes que tingueu respecte a la lactància, les cures del nadó…

En els casos que el nadó necessiti una atenció especial, pot ser que hagi d’estar a la incubadora el temps que sigui necessari.

Els cribratges neonatals que realitzem a planta són:

A l'hospital no posem arracades.

Mantingueu un to de veu moderat per respectar el descans de la resta de persones. Eviteu parlar pel mòbil però, si ho feu, mantingueu-lo silenciat.

No estan permeses les visites de familiars i/o amics durant l'ingrés.

Tràmits pel naixement

En època COVID-19, no és possible realitzar a l'hospital els tràmits per inscriure el nadó al Registre Civil. La gestió s'ha de fer al registre civil del vostre municipi o als Jutjats de Vic. Teniu informació detallada sobre tots els tràmits al web: www.tramitsnaixement.com

Podeu notificar el naixement del vostre fill o filla als diaris de la comarca. Durant l'estada a l'hospital us donaran informació de com fer-ho.

Pèrdua fetal o gestacional

Davant d'una mort fetal o pèrdua gestacional -quan el nadó mor durant la gestació-, l'equip de professionals us seguim cuidant física i emocionalment, treballant perquè les primeres cures que rebeu siguin la base d'un procés de dol saludable.

L'alta, el dia que arribeu a casa amb el vostre fill

Sempre que l'equip assistencial valori que tot és correcte tant en la mare com en el nadó, la previsió per donar-vos l’alta serà la següent:

En època COVID-19, existeix la possibilitat de demanar l'alta precoç a les 12 hores del naixement, sempre i quan el part hagi estat eutòcic i sense factors de risc. La llevadora d'Atenció Primària us farà una visita control a casa vostra durant les primeres 24-48 hores.

El dia de l'alta, a mig matí, us donarem tots els vostres informes i els del nadó. Deixeu l'habitació tan aviat com sigui possible perquè pugui ser ocupada per una altra persona.