Consorci Hospitalari de Vic

Postpart i alta

A l'habitació amb l'infant

Seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut, el nadó estarà sempre a l'habitació: en cap moment se separa dels pares. Les cures i l'exploració pediàtrica es realitzen a la mateixa habitació. Aprofiteu l'estada a l'Hospital per preguntar-nos tots els dubtes que tingueu respecte a la lactància, les cures del nadó…

En els casos que el nadó necessiti una atenció especial, pot ser que hagi d’estar a la incubadora el temps que sigui necessari.

Els cribratges neonatals que realitzem a planta són:

A l'hospital no posem arracades.

Mantingueu un to de veu moderat per respectar el descans de la resta de persones. Eviteu parlar pel mòbil però, si ho feu, mantingueu-lo silenciat.

Podeu tenir un acompanyant amb vosaltres durant tota l'estada hospital.

Tràmits pel naixement

Actualment, els tràmits per inscriure el nadó al Registre Civil es poden fer al registre civil del vostre municipi, als Jutjats de Vic o al servei d'Admissions del CHV (de dilluns a divendres de 9 a 14h). Teniu informació detallada sobre tots els tràmits al web: https://www.tramitsnaixement.com/

Podeu notificar el naixement del vostre fill o filla als diaris de la comarca. Durant l'estada a l'hospital us donaran informació de com fer-ho.

Pèrdua fetal o gestacional

Davant d'una mort fetal o pèrdua gestacional -quan el nadó mor durant la gestació-, l'equip de professionals us seguim cuidant física i emocionalment, treballant perquè les primeres cures que rebeu siguin la base d'un procés de dol saludable.

L'alta, el dia que arribeu a casa amb el vostre fill

Sempre que l'equip assistencial valori que tot és correcte tant en la mare com en el nadó, la previsió per donar-vos l’alta serà la següent:

El dia de l'alta, a mig matí, us donarem tots els vostres informes i els del nadó. Deixeu l'habitació tan aviat com sigui possible perquè pugui ser ocupada per una altra persona.