Associacions de malalts i entitats socials

Creiem en la corresponsabilitat i en el treball conjunt per millorar la salut i l'atenció a les persones. Per això, estimulem la interrelació amb tots aquells agents que, des de la societat organitzada, tenen per objectiu el suport, la promoció de la salut i l'acompanyament en diverses etapes del procés de malaltia i cura.

Col·laborem amb una trentena d’associacions de malalts i entitats socials del nostre territori, organitzant accions conjuntes i facilitant la seva activitat. A més, periòdicament fem enquestes entre aquestes organitzacions per incorporar a la nostra estratègia els aspectes que consideren més rellevants. 

  • Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Osona: conveni de col·laboració dirigit a millorar l'atenció a les famílies de persones amb Alzheimer.
  • Osona Contra el Càncer: s'han mantingut els programes de suport a la dona mastectomitzada i els grups de teràpia psicoeducativa.
  • Associació de Disminuïts Físics d'Osona: el seu centre especial de treball gestiona la botiga de l'HUV i el servei de missatgeria interna del CHV. També mantenim l'acord amb Pediatria per al lloguer de joguines sense cost i per a l'elaboració de caixes amb recursos per distreure els nens hospitalitzats i "premis per a valents i valentes".
  • Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona: amb Osonament, s'ha impulsat el ‘Programa integrat d'atenció a famílies de malalts mentals’, que inclou l'espai de debat i corresponsabilització 'Parèntesi'.
  • ActivaMent: col·laborem en les accions de formació i sensibilització dels professionals per lluitar contra l’estigma en salut mental.
  • Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia: el CHV s'ha acreditat com a unitat especialitzada en l'atenció de les síndromes de sensibilització central, d'acord amb els requisits del Departament de Salut. Disposem d'un equip multidisciplinari per a l'atenció d'aquests pacients.
  • Associació Sant Tomàs: col·laboració amb el Centre Riudeperes per a la millora del model d'atenció (plans d'atenció col·laboratius, transicions i resposta 7x24).
  • Càritas: acord perquè persones amb especial risc d'exclusió social facin pràctiques en equipaments del CHV, amb la finalitat de facilitar la seva formació i inserció laboral. Entre Osona Salut Mental i Càritas Arxiprestal es realitza la gestió de pisos socials per a persones amb malaltia mental i patologia dual.
  • ONCE: mantenim la cessió d'un punt de treball dins les dependències del CHV per la venda de butlletes i que ha permès la inserció laboral d'una persona treballadora. 

A la Residència Aura a Manlleu tenim constituït un Consell de Participació format per representants de les persones residents, familiars i professionals de diferents àmbits. Es reuneixen dos cops a l'any amb l'objectiu d'identificar punts de millora en el funcionament diari.

ASSOCIACIONS I ENTITATS AMB QUÈ COL·LABOREM