Divulgació

Al Consorci Hospitalari de Vic desenvolupem un programa acadèmic per difondre i millorar el coneixement en l'àmbit assistencial. A causa de la pandèmia, el programa de sessions no es va reprendre fins al mes de setembre, i ho va fer amb un nou model per àmbits de coneixement. En concret, les sessions d'Infermeria es fan un dimecres al mes en dos torns, matí i tarda, per poder arribar al màxim de professionals. Les d'àmbit quirúrgic es duen a terme un dijous al mes i les de Medicina Interna en dimecres alterns.

La sessió inaugural del curs acadèmic 2021-2022 va anar càrrec de la Dra. Marina Geli, coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, amb la ponència "Perspectiva de gènere en el sistema de salut". Durant l’acte, també es van entregar els reconeixements de recerca anuals.

Durant el mes de novembre, també vam presentar l'experiència amb els mòbils d'infermeria al Congrés Mundial d'Hospitals celebrat a Barcelona. L'ús dels dispositius Alexia Clinic a l'Hospital Universitari de Vic ha estat una de les innovacions escollides per la International Hospital Federation per exemplificar com la tecnologia pot ajudar a millorar l'atenció als pacients. Durant el Congrés també es van exposar estudis de professionals del CHV sobre la monitorització a Urgències, la seguretat dels pacients quirúrgics o el reaprofitament d'aigua. 

Jornades i congressos

Aquest 2021, hem dut a terme les següents jornades: 

  • Sessions informatives d'atenció al part, en col·laboració amb l'ICS
  • V Jornada d'atenció a les ferides cròniques
  • Jornada anual Grup de Recerca de Cronicitat (CR3G) 
  • Jornada d'actualització en l'abordatge del pacient oncològic
  • Jornada pneumologia per metges d'Atenció Primària
  • Jornada intercentres Hospitals Universitaris
  • 11enes Jornades R+DI TIC Salut i Social sobre intel·ligència artificial, un nou paradigma en l'atenció a la persona. El CHV juntament amb altres institucions forma part de la comissió organitzadora de l'esdeveniment.

Per a l'organització de jornades i congressos, el CHV compta amb el suport com a secretaria tècnica de la Fundació d'Osona per la Recerca i Educació Sanitària (FORES).