Cooperació i voluntariat

Voluntariat

Al CHV comptem amb un Programa de voluntariat que es desenvolupa sobretot a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, al Centre de dia Josep Roqué i a la Residència Aura. Disposem d'una xarxa estable de 50 voluntaris per actes i festivitats i per acompanyaments de malalts a les visites mèdiques. La millora de la situació epidemiològica i la bona cobertura vacunal de les persones usuàries van permetre, a l’octubre del 2021, recuperar progressivament l'activitat del Centre de dia Josep Roqué i el retorn de la participació de persones voluntàries en el dia a dia del centre.

Cooperació

Durant l'any 2021 encara no hem pogut cedir els nostres espais habituals (vestíbuls dels diferents centres: Hospital Universitari de Vic, Hospital Sant Jaume de Manlleu i Clínica de Vic) a les entitats i associacions per a la difusió dels seus objectius i captació de socis a causa de les restriccions als nostres espais des de l'inici de la pandèmia.

En canvi, s'ha mantingut la col·laboració amb:

  • Associació d'acollida El Tupí. Disposem de dos punts de recollida de roba gestionats per aquesta associació i Càritas, instal·lats  als edificis del CHV. Els contenidors identificats amb el nom de "Roba amiga" formen part del projecte El fil, que té la finalitat d'impulsar la inserció sociolaboral de persones amb risc d'exclusió.
  • Fundació Humanitària Dr. Trueta. Des d'aquesta organització es gestiona l'eliminació de paper confidencial i de medicaments caducats.
  • ACNefi, Associació Catalana d'Afectats de Neurofibromatosi. Promovem la recollida de taps que el seu reciclatge serveix per al finançament d'aquesta associació.
  • Amnistia internacional. Hem fet una donació de més d'una vuitantena de dispositius mòbils a aquesta ONG perquè els hi pugui donar un nou ús. L’entitat treballa per la defensa dels drets humans.
  • La Marató de TV3. Pacients dels hospitals de dia de Salut Mental han confeccionat manualitats per recollir fons per a La Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació de les malalties relacionades amb la salut mental. Els objectes han estat dissenyats i elaborats pels propis pacients, amb missatges de familiars i usuaris. També amb motiu de La Marató de TV3, Osona Salut Mental ha incorporat un contenidor en forma de cervell, cedit per l'empresa Crous Expert, per recollir taps de plàstic.