Programes comunitaris

La col·laboració comunitària és element clau del compromís amb el nostre entorn. Per això, representants del CHV participen en programes, xarxes i comissions multicèntriques per contribuir a fer del nostre territori un millor lloc per viure i ajudar aquelles persones que més ho necessiten:

  • Taula de Salut Comunitària de Vic i Comissió de Persones Grans
  • Xarxa de convivència ciutadana de Vic
  • Xarxa d'acollida municipal de Vic (aspectes migratoris)
  • Equip comarcal contra la violència masclista
  • Taula de discapacitat Intel·lectual d’Osona
  • Comissió de la pobresa que impulsa el Consell Comarcal
  • Comissió de coordinació del Centre de Formació Integral de Manlleu
  • Consell Municipal de Salut de Manlleu (elaboració del Pla Local de Salut i presa de decisions en matèria de salut de la població)
  • Consell Municipal de Serveis Socials de Manlleu (projectes de serveis a la gent gran i comissió d'igualtat)

Salut mental

El CHV ha assumit la coordinació tècnica per a la creació de la Taula de Salut Mental i Addiccions d'Osona, que impulsa el coneixement i l'estratègia de desenvolupament de la salut mental i les addiccions a la comarca. A més, liderem el Projecte de prevenció del suïcidi a la comarca d'Osona i els nostres professionals de Psiquiatria i Salut Mental participen activament en campanyes i accions per sensibilitzar la població. També treballem en la prevenció del suïcidi en l'àmbit penitenciari. En aquest sentit, professionals d'Osona Salut Mental juntament amb experts del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya van participar durant el mes de març en una jornada per ajudar a prevenir les conductes autolítiques a les presons.

Infància i adolescència

Participem en la taula de la infància i l'adolescència i en el Programa de Salut i Escola a la comarca i en la Diagnosi i mapa de recursos de salut mental infanto juvenil a Osona. Així mateix, hem col·laborat en la formació d'estudiants dels instituts de secundària IES Vic i IES Antoni Pous (Manlleu).

Altres col·laboracions

Participem per a la millora dels serveis en la Fundació Tutelar l'Esguard, dirigida a la tutela de persones amb discapacitat intel·lectual. També hem mantingut el conveni de col·laboració amb el Departament de Justícia per a la realització de treballs en benefici de la comunitat, i amb el Bisbat de Vic i altres entitats com el Consell Evangèlic per a l'assistència religiosa de pacients ingressats en el marc de l'atenció de la pluralitat religiosa.