El vincle amb la comunitat

El 2021 ha estat un any encara molt marcat per la pandèmia. Els accessos per a acompanyants no es van obrir fins a mitjans de juny, durant l'estiu hi va haver molta pressió assistencial i, a finals d’any, es va registrar un altre repunt de casos de Covid-19. Aquesta situació ha afectat al desenvolupament de les nostres activitats de relació amb la comunitat, tradicionalment molt nombroses i variades. Alguns actes no es van poder dur a terme, com la trobada anual amb associacions de pacients; altres es van traslladar a l’aire lliure, com la visita dels Reis als hospitals i residències; i aquells en què era possible, es van fer en format virtual, com la Jornada d'Innovació amb empreses d'Osona.

El que sí s'ha mantingut és l'esperit de suport i reconeixement als professionals del sector sanitari, amb accions puntuals però reconfortants. L'obra 'Missatges d'esperança', que l'artista Anna Dot va instal·lar al vestíbul de l’Hospital Universitari de Vic, o la donació del quadre ‘Miratge' per part del pintor Jesús Ramos, són exemples d’artistes que van voler reconèixer la feina i l'esforç fet pels professionals sanitaris durant la pandèmia.

Un suport que també s'ha fet visible amb la gravació de l’especial Sant Jordi del programa Planta Baixa de TV3, durant el qual van regalar roses als professionals del Consorci Hospitalari de Vic. També la colla castellera Sagals d’Osona van atorgar el seu guardó honorífic, el Sagal d’Honor, als professionals sanitaris d'Osona per la seva lluita davant la pandèmia. El mateix va fer el diari EL9NOU, amb un homenatge especial al col·lectiu d’infermeres durant la seva gala de l'Osonenc de l'Any.