Innovació

Al CHV entenem la innovació com un cercle virtuós orientat a generar un alt valor per a la institució, els seus professionals i la societat en general.

Per això, poc abans de la pandèmia vam engegar un Model d'Innovació basat en el programa d'innovació de l'Institut Català de la Salut amb la voluntat que també es pogués fer extensiu a altres institucions del territori. Aquest model permet portar a terme la innovació d'una manera planificada i portar la innovació al dia a dia del CHV donant resposta a totes les idees.

El model i els projectes d'innovació que desenvolupa el CHV estan cofinançats per la Unió europea a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Projecte d'Especialització Territorial (PECT) Osona Transformació Social.

En total, tenim en curs 7 projectes d’innovació amb universitats i empreses. 

Xarxa d’innovació

Mantenim un conveni de col·laboració amb l'Hospital Clínic de Barcelona per donar suport al desenvolupament de la innovació al CHV, així com altres convenis amb empreses i universitats per desenvolupar diferents projectes d'innovació en un context de partenariat. El CHV formem part de la Xarxa d’Innovació en Salut per a Catalunya (XISCAT) i col·laborem en la plataforma d'Innovació en Tecnologies Mèdiques i Sanitàries (ITEMAS) de l'Instituto de Salud Carlos III, dins el grup de treball sobre ‘Innovació en processos’.

PECT Osona

El Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) d’Osona està impulsat pel Consell Comarcal, el Consorci Hospitalari de Vic, la UVic-UCC i Creacció, amb la col·laboració de 22 entitats més del territori i cofinançat amb fons europeus (FEDER). Es tracta d’una agenda de transformació de la comarca a través de la qual es vol desenvolupar una economia basada en el coneixement, amb una elevada capacitat de generar llocs de treball de qualitat i valor econòmic i social per als ciutadans.

El CHV participa en el projecte de Serveis Sociosanitaris Avançats, dins el qual lidera l'operació Gestió de la innovació al sistema d'assistència sanitària. L'objectiu és convertir el CHV en un centre d'innovació en salut que permeti millorar la productivitat, la capacitació professional, la qualitat dels serveis, l'eficiència i, en conseqüència, la salut i la qualitat de vida de la població.