Cooperació i voluntariat

Cooperació

El CHV té establerts convenis de col·laboració amb ONG de dos perfils: les dedicades a donar suport a nivell local a persones en situació de vulnerabilitat i les que duen a terme projectes de cooperació internacional en l'àmbit de l'atenció sanitària.

Durant l’any 2018, s’han cedit espais a diferents entitats i associacions de la comarca o a nivell de Catalunya per a la difusió dels seus objectius i captació de socis. Els espais cedits són els vestíbuls dels diferents centres (Hospital Universitari de Vic, Hospital Sant Jaume de Manlleu i Clínica de Vic).

Al llarg de l'any, s'ha col·laborat principalment amb:

També s'han fet altres col·laboracions:

  • Associació d'acollida El Tupí. Disposem de dos punts de recollida de roba gestionats per aquesta associació i Càritas, instal·lats  als edificis del CHV. Els contenidors identificats amb el nom de "Roba amiga" formen part del projecte El fil, que té la finalitat d'impulsar la inserció sociolaboral de persones amb risc d'exclusió.
  • Fundació Humanitària Dr. Trueta. Des d'aquesta organització es gestiona l'eliminació de paper confidencial i de medicaments caducats.
  • Projecte solidari "llanetes amb companyia”. Amb el nou projecte, anomenat 1 ninot 1 somriure, vam rebre el mes de juny una nova entrega de ninots i pops de ganxet fets per les voluntàries de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà. Els ninots es van donar als nens ingressats.

Voluntariat

Al CHV comptem amb un Programa de voluntariat que es desenvolupa, sobretot, a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. La tasca dels voluntaris és donar suport a l'equip de professionals del centre i contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones ingressades. El voluntariat a la Residència Aura de Manlleu també es va consolidant. Disposem d'una xarxa estable de 50 voluntaris. Aquest 2018 s'ha realitzat un curs de formació bàsica i especifica als voluntaris per garantir el millor servei i satisfacció de totes les parts implicades.

A l’Hospital Universitari de Vic el voluntariat s'ha canalitzat sobretot a través de la Creu Roja, que permet garantir una disponibilitat més continuada i sòlida. Enguany en el marc de la Diada de Sant Jordi, voluntaris d’aquesta organització van regalar contes a les consultes externes de Pediatria i van explicar la llegenda de Sant Jordi als infants ingressats.

Enguany cinc alumnes de La Salle de Manlleu han participat en un projecte de voluntariat a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu que ha estat reconegut pels Premis La Salle Educació. Les alumnes van assistir cada dimarts a la tarda durant sis mesos als tallers d'estimulació cognitiva adreçats als usuaris de l'Hospital de dia per ajudar en la preparació de les activitats de memòria i manualitats.