Transferir coneixement

La docència, la recerca i la innovació s’engloben sota la Direcció de Transferència de Coneixement i són tres àmbits totalment integrats en la missió del CHV i que compten amb el ferm compromís i implicació de la direcció.

L'any 2016, s'ha mantingut l'acord de col·laboració amb la Fundació Hospital de la Santa Creu (FHSC) per compartir de manera integrada els diferents serveis de Transferència de Coneixement. Així mateix, s'ha establert un acord amb l'Hospital de Campdevànol per donar suport a aquest centre en els àmbits de docència, recerca i innovació.

Jornades i congressos organitzats

En el camp de la difusió de coneixement, s'han dut a terme diferents jornades a les quals han assistit gairebé un miler persones. En aquesta tasca, es compta amb el suport de la secretaria tècnica de la Fundació d'Osona per la Recerca i Educació Sanitària (FORES).

  • IV Jornada de Diabetis Tipus 2 d'Osona
    08/04/2016 - Seminari de Vic - 80 Assistents
  • Jornada de Cures: ‘Habilitats comunicatives i relacionals amb la cura dels pacients’
    13/04/2016 - Universitat de Vic - 94 Assistents
  • Actualització sobre Sida, Hepatitis i Metagenòmica
    17/05/2016 - Hospital Universitari de Vic - 50 assistents
  • IRIS International Research Interdisciplinary School
    Del 8 al 13 de juny de 2016 - Hospital universitari de Vic - 20 Participants
  • Atenció a les ferides cròniques
    16 i 17 de juny 2016 - Residència El Nadal - 94 Assistents
  • R+D+i Jornades Tic Salut i Social 2016
    29 i 30 setembre de 2016 - Edifici del Sucre - 450 Assistents
  • Curs d'actualització d'Alletament Matern a Osona
    11/11/2016 - Edifici El Sucre - 200 Assistents

Exportant coneixement

En el marc del conveni signat amb el Consorci de Salut i Social de Catalunya per a la realització de consultories en el camp de la salut, s'ha completat el projecte que s’estava desenvolupant a Brasil en l'àmbit de la gestió de clients, amb la supervisió dels dispositius de gestió implantats en l'àmbit de l'EBSERH (Empresa Brasileira de Serviços Hospitalares) i dels hospitals universitaris federals.

D'altra banda, professionals de l'Hospital Miquel Servet de Saragossa van visitar el mes de desembre les instal·lacions del CHV. L’objectiu de la visita va ser conèixer el projecte d'innovació que s'està duent a terme en l'aplicació de la tecnologia a peu de llit del pacient per tal de millorar la seguretat del pacient en els diferents tractaments.

Finalment, tres especialistes en farmàcia de diferents llocs de l'estat espanyol han fet una estada durant l'últim trimestre de 2016 al Servei de Farmàcia del CHV i a diferents centres del CHV i la FHSC per tal conèixer el model de prescripció farmacèutica centrada en la persona, en el marc dels Projectes ExperienciaZ finançat per AstraZéneca.