Cooperació i voluntariat

Cooperació

El CHV té establerts convenis de col·laboració amb ONG de dos perfils: les dedicades a donar suport a nivell local a persones en situació de vulnerabilitat i les que duen a terme projectes de cooperació internacional en l'àmbit de l'atenció sanitària.

Durant l’any 2019, s’han cedit espais a diferents entitats i associacions de la comarca o a nivell de Catalunya per a la difusió dels seus objectius i captació de socis. Els espais cedits són els vestíbuls dels diferents centres (Hospital Universitari de Vic, Hospital Sant Jaume de Manlleu i Clínica de Vic). En total les diferents entitats han estat presents en espais del CHV 107 dies durant el 2019.

Al llarg de l'any, s'ha col·laborat principalment amb:

També s'han fet altres col·laboracions:

  • Associació d'acollida El Tupí. Disposem de dos punts de recollida de roba gestionats per aquesta associació i Càritas, instal·lats  als edificis del CHV. Els contenidors identificats amb el nom de "Roba amiga" formen part del projecte El fil, que té la finalitat d'impulsar la inserció sociolaboral de persones amb risc d'exclusió.
  • Fundació Humanitària Dr. Trueta. Des d'aquesta organització es gestiona l'eliminació de paper confidencial i de medicaments caducats.

Voluntariat

Al CHV comptem amb un Programa de voluntariat que es desenvolupa, sobretot, a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, a la Residència Aura i al Centre de dia Josep Roqué. Disposem d'una xarxa estable de 50 voluntaris per actes i festivitats i per acompanyaments de malalts a les visites mèdiques.      

A l’Hospital Universitari de Vic el voluntariat s'ha canalitzat sobretot a través de la Creu Roja, que permet garantir una disponibilitat més continuada i sòlida. 

Dos alumnes de La Salle de Manlleu han participat en un projecte de voluntariat a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu que ha estat reconegut pels Premis La Salle Educació. Les alumnes van assistir cada dimarts a la tarda durant sis mesos als tallers d'estimulació cognitiva adreçats als usuaris de l'Hospital de dia per ajudar en la preparació de les activitats de memòria i manualitats.