Plans de millora

El diàleg amb els usuaris i l'anàlisi de la seva opinió, expressada a través d’enquestes i grups focals, ens permet identificar els aspectes que ens poden ajudar a millorar. Us expliquem les principals accions de millora que hem dut a terme durant aquest any.

Confort i accessibilitat

  • Obertura de la nova Unitat d’hospitalització de Salut Mental: s'ha estrenat una nova unitat amb capacitat per a 22 pacients psiquiàtrics, finançada pel Servei Català de la Salut, ubicada a la setena planta de l’HUV. Els espais combinen la visió més innovadora en l'atenció i tractament dels ingressats, amb una concepció arquitectònica basada en crear ambients terapèutics, segurs i de convivència que n'afavoreixin la recuperació. En conjunt, són més de 1.200 metres quadrats amb habitacions i espais comuns com un gimnàs, una terrassa exterior o sales terapèutiques pensades expressament per afavorir la seva recuperació.
  • Nou mamògraf: l'aparell, que substitueix el que hi havia fins ara, proporciona una major nitidesa i resolució de la imatge i redueix la radiació que rep la pacient. Es tracta d'un mamògraf amb tecnologia digital directa de la marca Fujifilm que permet crear imatges d'alta definició i tridimensionals. El nou aparell incorpora dues prestacions que milloren la capacitat diagnòstica: la tomosíntesis i l'estereotàxia.
  • Estrena de la nova Àrea de Rehabilitació del CHV: ubicada en un edifici annex a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic amb una extensió de 800 metres quadrats. Integra tota l'activitat de Rehabilitació ambulatòria del sud d'Osona -tant la pública com la mutual-, la gestió de tota la rehabilitació domiciliària de la comarca, el servei de valoració de la discapacitat i la gestió administrativa de la dependència.
  • Implantació d'un nou sistema de monitorització a Urgències i la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari de Vic que permet controlar l'evolució dels pacients de forma integrada, centralitzada i en mobilitat. Compta amb 22 monitors modulars multiparamètrics, dotats cadascun amb un mòdul de transport, dues centrals de monitorització instal·lades als punts de control d'Urgències i de la UCI i una subcentral a Observació d'Urgències, des d'on es pot controlar visualment la informació de tots els pacients ingressats.

Nova adjudicació de la gestió de l’aparcament

La nova concessió per gestionar els pàrquings de l'Hospital Universitari de Vic i d’Osona Salut Mental inclou millores a nivell d'accessibilitat i un important abaratiment de les tarifes. El temps inicial gratuït d'estacionament passa de 20 a 25 minuts i la rebaixa sobre el preu per minut és del 21% en la primera franja, del 25% entre la primera hora i la cinquena, i del 38% a partir de les cinc hores d'estacionament. A més, s’apliquen tarifes bonificades per als pacients que han de freqüentar el centre de manera intensiva, com són els usuaris dels hospitals de dia i d'hemodiàlisi, i per als que hagin de fer nit a l'Hospital.